Briana

Leuke bijverdienste!!!


Copyright 2002-2018

Woordenlijst met uitleg 3
Vervolg-

SABBAT:
Een seizoensfestival. Er staan acht sabbats op de heksenkalender, die samen vaak worden aangeduid als het 'Wiel van het jaar'. Sabbats zijn traditioneel momenten van grote feesten en vieringen. Veel van de oude sabbats woden ook onder modernere namen gevierd: Yule staat bijvoorbeeld bekend als Kerstmis en Samhain als Halloween.

SCHADUWBOEK:
Een persoonlijk dagboek, waarin aantekening wordt gehouden van magisch werk en de gedachten en gevoelens daarbij en de resultaten ervan. Gardneriaanse heksen hebben het over The book of shadows, geschreven door Gerald Gardner in samenwerking met een paar belangrijke leden van zijn Coven.

SCRYING ( WAARZEGGERIJ):
Een heksenterm voor voorspellingen, vooral met gebruik van een donker spiegel of runen.

STAF:
Een stuk hout ter lengte van de onderarm van zijn bezitter. In sommige tradities wordt de staf gebruikt waar de athame dat niet wordt, in andere zijn ze onderling verwisselbaar.

STERKE HAND:
Voor iemand die rechtshandig is, de rechterhand, voor linkshandigen de linker. De sterke hand wordt soms'de gevende hand'genoemd.

WIDDERSHINS:
Tegen de klok (of de zon)in, in het tegendeel van deosil.

WIEROOKVAT:
Ook 'brander'genoemd: een vuurbestendig vat ontworpen om brandend houtskool en losse wierook in te doen.

ZOMERLANDEN:
De heksennaam voor de plaats waar onze ziel naartoe gaat tussen de incarnaties in, waar we rusten en degene die voor ons zijn gegaan ontmoeten, en kiezen welke lessen we willen leren in ons volgende leven.

WICCA EN 'WICCAN':
Wicca, een wat kinderlijke samentrekking van het Engelse witchcraft, wordt vaak geadopteerd als een 'gebruikersvriendelijker'term voor hekserij. 'Wiccan'wordt dan gebruikt als aanduiding van heks. Ik persoonlijk omschrijf mezelf nooit als Wiccan, omdat dat simpelweg leidt tot de vraag 'Wat is dat dan' zodat je vroeg of laat toch op het woord heks uitkomt. Sommige mensen vinden datgene die zichzelf Wiccans noemen minder traditioneel zijn dan heksen.

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Mijn vrienden / buddies

Muziek